CARENTA DE CALCIU SI CARENTA DE FIER LA LEGUME !

CARENTA DE CALCIU – calciul este un element foarte important in viata plantelor deoarece asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si circuitul apei si al sarurilor prin peretii celulari.

Carenta de calciu este foarte des intanlita in culturile legumicole. Afectiunea se manifesta in zona varfului fructelor si determina brunificarea tesuturilor.Pe zona afectata se pot instala o serie de ciuperci fitopatogene  precum alternarioza.

Pentru carenta de calciu recomandam tratamente cu produsele :

– SOLAR CALCIU – 2,0-5,0 l/ha.

– GELIASOL 13-63-0+ 11 CaO – 2,5-5,0 kg/ha.

CARENTA DE FIER – fierul este unul dintre cele mai importante microelemente cu rol in cresterea si dezvoltarea legumelor. Lipsa fierului produce aparitia de boli fiziologice ce duc la incetinirea sau oprirea cresterii radacinii , a tulpinii , a frunzelor sau a fructelor.

Se manifesta la nivelul varfurilor de crestere prin lipsa pigmentului clorofilian , ingalbenire.

Pentru carenta de fier recomandam tratamente cu produsele :

– AMINOFEED SUPER – 2,0-3,0 l/ha.

– SOLAR VERDE – 3,0-7,0 l/ha.

– SOLFERT 30-10-10+ME – 3,0-4,0 kg/ha.

– GELIASOL 31-11-11+ME – 2,0-5,0 kg/ha.

– GELIASOL 25-25-25+ME – 2,0-5,0 kg/ha.

Aplicate la timp si in dozele recomandate ingrasamintele vor mentine plantele sanatoase si vor fi obtinute productiile planificate si cantitativ dar si calitativ.

Sa aveti recolte bogate!